Er zijn diverse detectiemiddelen die worden gebruikt bij een goed werkend beveiligingssysteem. Hieronder staan er enkele beschreven.

Magneetcontacten

Een magneetcontact zorgt ervoor dat, wanneer een deur of raam wordt geopend (bij een ingeschakeld beveiligingssysteem), het alarm in werking wordt gesteld. Dit contact wordt meestal bevestigd op een voordeur, garagedeur, meterkastdeur en alle andere deuren die eventueel een risico vormen bij inbraak.

Bewegingsmelders

Een bewegingsmelder heeft als functie het detecteren van bewegingen in de ruimte waarin de bewegingsmelder is geïnstalleerd. Een warmtegevoelig element, samen met een ingenieus lenzenstelsel, zorgt voor een signalering van elke ongewenste bezoeker die zich binnen het beveiligde gebied begeeft. Als het beveiligingssysteem is ingeschakeld zal de bewegingsmelder bij een enkele beweging al het alarm in werking stellen. De bewegingsmelder kan in elke ruimte worden geplaatst. Meestal zullen deze melders geplaatst worden in ruimtes waarin zich kostbare apparatuur bevindt zoals computers, stereoapparatuur, sierraden enzovoorts. Een andere plaats waar een bewegingsmelder vaak wordt gebruikt is in zo genoemde verbindingsruimtes. Dit zijn ruimtes zoals een hal, overloop of gang.

Huisdiervriendelijke bewegingsmelders

Mocht u in het bezit zijn van een huisdier, dan zijn er ook bewegingsmelders die speciaal zijn ontworpen voor woonhuizen met huisdieren. Deze melders hebben een uniforme detectiegevoeligheid over het gehele bereik wat zorgt voor een maximale afname van onnodig alarm, veroorzaakt door ‘spot beweging’ van bijvoorbeeld kleine dieren.

Glasbreukmelders

Deze kunnen ook op onze beveiligingsinstallaties worden geplaatst. Deze melders detecteren de frequentie van brekend glas. Bij het kapot gaan van het glas in een raam zal de beveiligingsinstallatie alarm geven als het beveiligingssysteem staat ingeschakeld.

Brandmelders

Een brandmelder is een melder, waarvan de opnameelementen reageren op rookontwikkeling indien de rook bij de melder is.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lesec Beveiliging via 078-6445566, of onderstaand formulier.

Uw naam*

Uw e-mail adres*

Uw bericht*